Фото зураг дээр эдгээр ядаргаатай автомат нэрний хаягуудыг зогсоо
Мэдээжийн хэрэг, энэ нь хөгжилтэй байдаг. Найз маань энэ үйл явдлын зургийг та хоёрт оролцож, зураг дээр тань хаяг тавьдаг. Хэдийгээр тэр таныг таньдаггүй ч гэсэн Facebook таны найзыг ингэж хэлэх болно. Дараа нь юу болох вэ?
Фэйсбүүкийг хэрхэн ашигладаг талаар
Фэйсбүүк нь таны профайлын зургийг, таны хуваалцсан бусад зургууд, мөн бусад зургуудтай холбоотой шошготой нэгтгэсэн байна. Өөрөөр хэлбэл тэд өргөн сүлжээгээ тэлдэг.
Facebook-ийн нүүр хүлээн зөвшөөрөх програм нь энэ бүх мэдээлэлд тулгуурлан загвар буюу дугаар үүсгэх зориулалттай эзэмшдэг алгоритм ашиглана.
Дараагийн зүйл бол та өөр зураг байршуулах ба Facebook нь тэдний алгоритм дээр тулгуурлан танай найз нөхөдтэй танилцах болно. Хэрэв та тэдний нэрийг мартсан бол тэд таныг шинэ найз нөхөдтэй болсон учраас хайж олох болно. Энэ нь доминант нөлөө болж, өөр нэг Facebook хэрэглэгчийн дүр төрхийг агуулсан өөр зургийг байрлуулах үед ижил зүйл тохиолддог.
Фэйсбүүк олон хэрэглэгчдийн ихээхэн шаналал, энэ нь урьдчилан сэргийлэх алхмуудыг хийхгүй бол энэ бүхэн автоматаар тохиолддог.
Tagging урьдчилан сэргийлэхийн тулд юу хийж чадах вэ
Фэйсбүүк та энэ нүүрний хүлээн зөвшөөрөгдсөн виджетийг ашиглахыг хүсэж байгаа бөгөөд энэ нь таныг сонгохыг хүсч байгаа юм, энэ нь нэг зурагт шошгонд орсон эсвэл нүүрний профайл дүрсийг ашигласны дараа Facebook-ийг автоматаар оролдох болно. Өөрийн нэрийг сайтад байршуулсан бусад зурган дээр нэрээ бичээрэй.
Энэ бол Фэйсбүүкийн өргөн цар хүрээтэй санаачлага бөгөөд таны мэдэх ёстой зүйл биш юм. Хэрэв та өөрийн нэр болон зураглалыг бүх нийтийн сүлжээнд бүхэлд нь танихгүй байхыг хүсэхгүй байгаа бол та буцааж татгалзаж, тухайн функцийг унтраахаа сонгож болно.
Хаяглуулах хаягийг гаргах алхамууд
Фэйсбүүк дээр гарч ирснээр эдгээр ядаргаатай авто машины нэрийг устгах, татгалзах, зогсоох талаар энд дурдав:
- Устгах гурвалжин дүрс дээр дарж Facebook цэсний баруун дээд хэсэгт drop-down цэсийг нээнэ үү. "Тохиргоо" дээр дарна уу.
- Дараа нь шинэ хуудасны зүүн талд гарч ирэх самбараас "Цагийн хуваарь болон тэмдэглэх" -ийг сонгоно уу. "Tagging" нь дараагийн хуудсан дахь хоёрдахь хэсгийн дээд хэсэгт гарч ирэх болно.
- Энд гурван асуулт гарч ирнэ. Эхнийх нь таныг бөглөгдсөн бичлэгийг харахыг хүсч байгаа хүнийг асууна. Дараа нь "Найз" гэсэн цэгтэй "Edit" дээр дарна уу. Дараа нь та эдгээр зургуудыг харахыг хүссэн найз нөхдөө сонгох сонголтыг өгөх бөгөөд та "Найзууд" -ыг "Зөвхөн намайг" болгож өөрчилж болно. "Найзууд" нь Facebook-ийн автоматаар татгалзах явдал юм.
- Үлдсэн хоёр асуултаар явж, үйл явцыг давт.
Та "Найзууд" цэсэн дэх цэсэн дэх бусад сонголтуудтай байх болно. Хэрэв та зөвхөн зарим хүмүүс шошгуудыг харах боломжтой л бол сонголтоо өөрчилж болно.
Бусад Tagged Image Нууцлалын зөвлөмжүүд
Та "Зургуудыг ба Видео Бичлэг хийсэн" сонголтыг сонгоод, "Зөвхөн намайг" дээр дарж сонгосон зургуудыг хэн харж болохыг нуухыг сонгож болно. Ингэснээр бусдын харахыг хүсээгүй зургууд бусад хүмүүсийн Facebook-ийн тэжээлд харагдахгүй болно.
Та мөн өөрийн цагийн хуваарийг хянаж, хянах боломжтой бөгөөд "Цаг хугацаа болон тэмдэглэх" хуудсанд очиж хэн цаг хугацаандаа хэн байршуулах боломжтойгоо тодорхойлж болно.
Фэйсбүүкийн нууцлалын тохиргоог өөрчлөх нь одоо байгаа зургуудад аль хэдийн нэмэгдсэн шошгуудыг автоматаар устгахгүй бөгөөд харин та зурсан зургаа үзэж, зурган дээрээ харж болно. Энэ зураг дээр tagged people) (зургууд · шошгыг устгах). " Дараа нь таны хийх ёстой зүйл бол таны нэрийг устгахыг хүсэх болно.
Visually Impaired тухай юу вэ?
2018 оноос эхлэн Facebook нь платформыг дэлгэцийн уншигчдын Facebook хэрэглэгчдийн зурганд байгаа хүмүүсийг олохын тулд нүүр царай таних технологийг ашиглаж эхэлснээр хараагүй хэрэглэгчдэд болон бага алсын хараатай хүмүүст илүү хүртээмжтэй болсон.
Хиймэл оюун ухааныг ашигласнаар Facebook-ийн alt текстийн хэрэгсэл нь үзэгдэл, объект, амьтан, хүмүүсийг алсын хараатай хэрэглэгчдэд үзүүлдэг. Өмнө нь харааны бэрхшээлтэй хүмүүс зөвхөн өөрсдийнхөө нэрийг биш, харин зураг дээр байгаа хүмүүсийн тоог олж мэднэ.
Одоо хүмүүс - шошгон дээр байгаа эсэхээс үл хамааран хэрэглэгчид хэнийх нь зураг дээр байгааг мэддэг.
Бэлгийн дарамт, доромжлол
2017 оны арванхоёрдугаар сард Facebook нь дарамтлах, дээрэлхэх талаархи бодлогоо нийтэд нээлттэй байлгахаар шийдвэрлэсэн. Фэйсбүүк энэ үйлдлийг эрэгтэй, эмэгтэй эрх мэдэл бүхий албан тушаалтнууд, эрэгтэйчүүдийн эсрэг эрэгтэйчүүдээс гаргасан гомдлын эсрэг эмэгтэйчүүдэд ногдуулсан бэлгийн дарамт, гүтгэлгийн талаархи шууд үр дүнг шууд авсан юм. Энэ үйлдэл дангаараа дарамт шахалт, хүчирхийллийг таслан зогсоохгүй ч нийгмийн хэвлэл мэдээллийн хэрэглэгчид өөрсдийн эрхээ ойлгоход шаардлагатай мэдээллээр дамжуулдаг.